Deşi PNL nu a făcut încă publice rezultatele sondajului pe care l-a comandat pentru stabilirea candidaţilor la Bucureşti, jurnaliştii de la Adevărul au făcut rost de câteva informaţii, pe surse.

Se pare că singurul candidat liberal care va câştiga alegerile locale din vară este viceprimarul sectorului 2, Dan Cristian Popescu. În acest moment, el este cotat cu peste 40% intenţie de vot, ceea ce îl face favorit în cursa pentru fotoliul de primar, chiar şi în cazul alegerilor dintr-un singur tur.

Din păcate pentru liberali, situaţia nu este la fel de roz şi în celelalte sectoare ale Capitalei. În lipsa unei alianţe între mai multe partide de dreapta, PSD are toate şansele să îşi reconfirme actualii primari.

După anunţul că Nicuşor Dan va fi candidatul susţinut de PNL, USR, PLUS şi PMP la Primăria Capitalei, votanţii dreptei au sperat că vor vedea acelaşi scenariu şi la sectoare. Însă, orgoliile sunt mari, iar şansele să vedem acest scenariu devenit realitate scad pe zi ce trece.

În afară de Popescu, se vehiculează că din partea PNL ar candida: Tase Stamule la sectorul 1, Violeta Alexandru la sectorul 3, Pavel Popescu pentru sectorul 4, Dan Croitoru la sectorul 5 și Ciprian Ciucu la sectorul 6.

Dintre toţi aceştia, Ciucu ar mai putea câştiga, dar doar cu condiţia să aibă o susţinere mai largă, nu doar pe cea a liberalilor.