Candidatul cu cele mai mari șanse la Primăria Sectorului 2, liberalul Dan Cristian Popescu, urmează să anunțe mâine dacă va merge mai departe ȋn cursa pentru Primărie, după ce alianța PNL, USR-PLUS a hotărât să nu ȋl susțină.

Alianța dintre liberali și USR-PLUS la București, precum și lista lor de candidați au iscat nemulțumiri ȋn rândul celor trei formațiuni. Viceprimarul Sectorului 2, Dan Cristian Popescu, primise asigurări din partea conducerii liberalilor că el va fi desemnat candidatul partidului. Așa era și firesc, având ȋn vedere activitatea sa din ultimii patru ani și faptul că era cel mai bine plasat ȋn sondajele de opinie din sector. Ȋnsă, Ludovic Orban a cedat presiunilor USR și a acceptat candidatura lui Radu Mihaiu, un consilier local fără prea mare notorietate ȋn rândul comunității.

”Sigur, sunt membru PNL. Mie nu mi-a reproșat nimeni nimic, în partid. Nu mi-a spus nimeni, nici public, nici personal, de ce n-am fost susținut. Nu îndeplineam un criteriu, am supărat pe cineva… Nu știu.

Sunt într-o perioadă de evaluare. Încă nu înțeleg logica deciziei (luate de PNL atunci când i-a dat sprijinul lui Radu Mihaiu – n.red). Logica personală o pot înțelege. Dar pe cea politică, nu”, a declarat viceprimarul.

Ȋntre Popescu și Mihaiu există tensiuni de ani buni, de la ședințele Consiliului Local. Ȋn timp ce USR-istul ȋl acuză pe liberal de “combinații” cu PSD-ul, atât el, cât și colegii săi, au votat constant proiectele propuse de social-democrați. Mai mult, Popescu l-a și dat ȋn judecată pe Mihaiu pentru calomnie.

Ȋntrebat dacă va candida independent sau din partea altei formațiuni, Dan Cristian Popescu a răspuns că va veni cu un anunț oficial joi, pe 6 august, ȋn cadrul unei conferințe de presă.