Guvernul va continua să susțină mediul de afaceri prin plata, până la 1 iunie, a șomajului tehnic pentru salariații din toate domeniile.

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat că Guvernul ia în considerare prelungirea măsurii de sprijin și după această dată, pentru domeniile care vor suferi în continuare de pe urma restricțiilor.

„Guvernul a decis astăzi prelungirea şomajului tehnic până la data de 1 iunie 2020 cu posibilitatea menţinerii acestei forme de sprijin în domeniile care vor fi în continuare restricţionate în funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice. Vorbim deopotrivă despre angajaţi cu contracte individuale de muncă, dar şi despre profesii liberale, PFA şi alte categorii de profesionişti. Intenţia noastră declarată este, aşadar, să acordăm această formă de sprijin şi, în paralel, cu data de 1 iunie să venim cu măsuri active.”, a declarat Raluca Turcan.

Măsura face parte dintr-o ordonanţă care vizază mai multe domenii, printre care şi cel al protecţiei sociale, pentru oameni şi companii, după perioada stării de urgenţă.

„Aceste măsurile se vor aplica pentru o perioadă limitată de timp şi doar în unele domenii pentru care se vor menţine restricţii, acestea vor merge în paralel cu măsurile active de relansare a economiei şi de sprijin ţintit pentru categoriile vulnerabile.”, a explicat Turcan.