Când Guvernul nu vrea, nu se poate face nimic. Nici măcar o investiție din care ies bani frumoși. Compania Națională de Investiții (CNI) a transmis că lucrările la noul Stadion Dinamo nu pot începe din cauza problemelor tehnice și juridice.

Suporterii lui ”câinilor roșii” mai au de așteptat până când vor avea un nou stadion în Ștefan cel Mare. Compania Naţională de Investiţii (CNI) a precizat într-o postare pe Facebook, că lucrările la Stadionul Dinamo nu pot începe din cauza problemelor juridice nesoluţionate nici până în acest moment.

CNI a renunţat şi la varianta de rezervă, de a construi noua arenă pe locul Velodromului.

Argumentele CNI

Cu privire la obiectivul de investiții „Stadion nou pentru CS Dinamo Bucureşti”, menționăm că pe amplasamentul actualului stadion există probleme de natură juridică care la acest moment fac imposibilă predarea obiectivului de investiții către CNI SA în vederea realizării acestuia.

De asemenea, precizăm faptul că varianta construirii noului stadion pe actuala locație a velodromului a fost studiată, însă au rezultat o serie de impedimente de natură tehnică în ceea ce privește accesul precum și evacuarea persoanelor în/din stadion dar și probleme legate de distanța față de limita de proprietate a vecinătăților. Totodată, au fost semnalate la CNI sesizări atât ale unor asociații sportive cât și ale locuitorilor din zona limitrofă vis a vis de construirea noului stadion pe amplasamentul velodromului.

CNI, alături de toți factorii implicați în derularea lucrărilor pentru acest proiect va depune toate eforturile astfel încât această investiție să se materializeze, însă acest lucru va fi posibil numai după clarificarea de către CS Dinamo a aspectelor de natură tehnică și juridică”, a fost postarea celor de la CNI pe Facebook.

Dinamo este singurul stadion, din cele patru din Bucureşti care trebuiau modernizate înainte de Euro 2020, unde lucrările nu au început. Stadioanele Steaua, Rapid şi Arcul de Triumf vor fi refăcute în totalitate şi vor fi folosite ca baze de antrenament pentru echipele care vor juca la Bucureşti, pe Arena Naţională, meciurile de la Euro 2020.

Reacția inițiatorului lucrărilor

Viceprimarul Sectorului 2, Dan Cristian Popescu, a catalogat comunicatul CNI drept un ”epilog al unui eșec așteptat de toată lumea”. ”Cam așa poate fi caracterizată întreaga guvernare PSD. CNI a anunțat că proiectul stadionului pe fostul velodrom, proiect atât de așteptat de fani, nu poate fi realizat. Pe amplasamentul original au fost probleme juridice: cu Badea, cu CS-ul, cu toată lumea, pe noul amplasament, la fel. Nu sunteți sătui de lipsa asta de asumare? Toată lumea pasează problema până când uităm de ea. Comunicatul CNI nu face decât să mă convingă și mai mult că suntem pe drumul cel bun. Am trecut prin Consiliul Local al Sectorului 2 cererea către CGMB, pentru trecerea bazei Dinamo în patrimoniul sectorului 2. Acum "mingea" e la PMB. Avem soluțiile necesare să construim o bază modernă, un stadion nou. Nu ne ascundem. Nu căutăm scuze, vrem să clădim împreună. Nu renunțăm la lupta câinilor! Acum mai mult decât oricând, avem nevoie de stadion!”, a scris Dan Cristian Popescu pe pagina sa de socializare.