Cei mai recenţi invitaţi ai conferinţe „Talk About Life/ Să vorbim despre viaţă”, au fost tenismena Mihaela Buzărnescu şi fotbalistul Ionel Dănciulescu. Aceştia le-au povestit elevilor de la Colegiul Naţional Cantemir Vodă din Sectorul 2 al Capitalei cum au trecut peste greutăţi şi au reuşit în viaţă.

Seria de conferinţe Talk About Life face parte din proiectul “Academia Copiilor Sector 2”, cel mai mare program educaţional din Romania, iniţiat de Primăria Sectorului 2, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti.

Mihaela Buzărnescu şi Ionel Dănciulescu le-au vorbit liceenilor, cu sinceritate, despre obstacolele pe care le-au întâmpinat atât în carieră, cât şi în viaţa personală, dar şi cum au reuşit să le depăşească.

Mihaela Buzărnescu a dat exemplu multiplele accidentări pe care le-a suferit şi care, de multe ori, au dus la pierderea sponsorilor, făcând şi mai greu drumul către performanţă. Ea a spus că, în toată acea perioadă, a fost susţinută de tatăl ei, cel care i-a fost şi antrenor. Tot tatăl este cel care i-a fost model în viaţa academică şi i-a urmat exemplul, atunci când şi-a luat doctoratul.

Mihaela i-a încurajat pe adolescenţi să înveţe şi să îşi urmeze visurile, în ciuda tuturor piedicilor: „Nu renunţa niciodată la visul tau, indiferent ce se întâmplă!”.


Ionel Dănciulescu le-a povestit liceenilor cum, în clasa a XII-a, campionatul de fotbal s-a suprapus cu perioada de teze. Iar din acest motiv, a acumulat multe absenţe, a fost exmatriculat şi a fost nevoit să amâne examenul de Bacalaureat câţiva ani.

„Sper că am fost un exemplu pentru fiica mea, că nu am renunţat. Studiază medicina veterinară şi sunt foarte mândru de ea”.

Danciu le-a transmis copiilor: „Indiferent ce vrei să faci în viaţă, medicină, informatică sau fotbal, încearcă să fii cel mai bun!”.


La eveniment a fost prezent şi viceprimarul Sectorului 2, Dan Cristian Popescu, care s-a declarat impresionat de vocea tinerei generaţii şi le-a promis liceenilor că va continua să susţină proiectul lor, Academia Copiilor Sector 2.


Mai multe informaţii despre proiectul Academia Copiilor Sector 2 găsiţi pe www.invatamantsector2.ro, dar şi pe pagina de Facebook/InvatamantSector2 .