În loc de proteste în stradă, față de care politicienii rămân imuni, un club sportiv anunță un workshop de autoapărare pentru femei. Petre Gâtlan, multiplu campion în mai multe stiluri de arte marțiale spune că a luat acestă decizie “după macabrul incident petrecut zilele trecute la Caracal”.

“Considerăm că una dintre cele mai importante caracteristici ale ființei umane este să știe să se apere”, afirmă Gâtlan.

Primul workshop va avea loc e în a doua parte a lunii august, probabil pe 24 august 2019. “Nu va exista taxă de participare, iar locurile vor fi limitate. Mai multe detalii în curând!”, anunță sportivul. În cazul în care vor fi multe solicitări, vor fi organizate mai multe evenimente de informare și demonstrații. El ne-a declarat că vrea să convingă femeile să-și schimbe modul de viață, să cunoască tehnicile de apărare eficiente, pentru că forța lor fizică nu va fi niciodată egală cu cea a unui bărbat. “Trebuie să le intre în obișnuință antrenamentele. Este nevoie de 2-3 antrenamente pe săptămână ca să fie ceva profesionist. În India, autoapărarea pentru femei este inclusă în programa școlară. România nu are această cultură, care se dovedește necesară în zilele noastre”, ne-a mai spus Petre Gâtlan. Un abonament la clubul Stoica Brothers Fight Academy este de 200 de lei pe lună și nu există limită de vârstă. Pentru fetițe, sportivul spune că vârsta ideală este de peste 7 ani și totul va începe sub formă de joacă. “Pentru asemenea antrenamente, mă recomandă experiența pe care o am. Am antrenat gratis fete care au căzut pradă violatorilor, dar trebuie extinse acum. ”

Subiectul principal al workshop-ului va fi ideologia celor 6 Lame – principiile solide din filozofia Ribeiro, întrepătrunse în cele 6 lame ale războinicului #guerreiro6blades

FAMILIE – un grup de oameni uniți prin sânge, sudoare, război sau pace.

RESPECT – tratează-i pe ceilalți așa cum vrei să fii tratat, trăind după standardele celor 6 lame.

ONOARE – protejarea celor mai importante valori individuale pe care le avem: nume și cuvânt.

LOIALITATE – urmează în viață ce e drept și adevărat, inclusiv oameni, visuri și organizații.

ATITUDINE – acțiune imediată pentru a proteja, a servi și a lupta pentru ce este moral, drept și adevărat.

DISCIPLINĂ – fă lucrurile pe care trebuie să le faci zilnic chiar și atunci când nu vrei sau chiar dacă nimeni nu te vede. Principii înainte de personalitate.