Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, anunță că Spitalul județean din Focșani va avea conducere militară. Managerul Constantin Mîndrilă, a fost testat pozitiv pentru COVID-19 și adus ȋn spital, după ce se izolase într-un hotel cu „toată documentația”, potrivit ministului.

„Având în vedere că managerul este infectat cu COVID-19, iar ceilalți sunt contacți, am vorbit cu Miniserul Apărării să dăm un ordin de misiune prin care managementul să fie asigurat, pe durata stării de urgență, de către cadre militare venite din ţară, de la Spitalul din Braşov, precum şi de aici de la spitalul militar”, a spus Nelu Tătaru, care se află în control astăzi la Focșani și Galați.

„În măsura evaluării, avem în plan o limitare a focaului, atât de la spitalul județean, cât și de la spitalul militar. Vreau ca cei în drept să facă o evaluare a spitalului militar, dacă putem reloca pacienți în acest spitla, în măsura în cae reușim să izolăm tot ce înseamnă spitalul județean, în funcție de secție și de patologia ei. Avem în acest moment început un proces de evaluare a întregului personal și va fi testat întreg personalul de la spitalul județean, precum și de la sația de ambulață”, a mai spus Tătaru.

Tătaru a anunțat că va face verificări și la Direcția de Sănătate Publică din județ.

„Considerăm că a fost o anchetă epidemiologică scăpată de sub control. Rămâne ca această anchetă să fie reluată pentru fiecare caz în parte și fiecare caz confirmat va naște o altă anchetă epidemiologică”, a spus el.

Ministrul a vorbit din nou despre decizia lui Mîndrilă de a se autoizola într-un hotel, după ce a fost confirmat cu COVID-19.

„Eu am avut o obiecţie din acest punct de vedere. Era un manager al unui spital în subordinea Ministerului Sănătăţii. Puteam eu ca ministru al Sănătăţii să fiu anunţat, ca noi, ca minister, să putem gestiona această criză. Faptul că a plecat într-o locaţie care nu este unitate medicală este iar o problemă”, a spus el.