Guvernul va aloca sume din Fondul de Rezervă pentru suplimentarea bugetului Ministerului Sănătăţii. Banii sunt destinați pregătirii unităţilor sanitare în vederea îngrijirii pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus.

Proiectul va fi aprobat în ședința de Guvern de marți. În nota de fundamentare a proiectului de act normativ se propune suplimentarea bugetului Ministerului Sănătăţii cu suma de 450.000.000 de lei, necesară pentru a putea sprijini într-un mod cât mai eficient, acolo unde va fi cazul, "tratamentele complexe pentru formele critice de boală ceea ce conduce la evitarea unui număr important de decese".

"De asemenea, prin prevenirea efectelor economice secundare ale epidemiei cu COVID-19 la nivel mondial, se vor putea asigura stocurile de medicamente, materiale sanitare şi dispozitive medicale, precum şi componentele auxiliare folosirii acestora, pentru evitarea acordării unor îngrijiri şi tratamente inadecvate tuturor categoriilor de pacienţi critici, ceea ce ar ridica rata de mortalitate a acestor afecţiuni", se explică în document.

Guvernul se va reuni în ședință marți, începând cu ora 19:00.