În curtea Spitalului Fundeni, a fost ridicat în timp record, un mini-spital modular, pentru trierea suspecților de coronavirus. Acesta este format din 7 containere și va fi dat în funcțiune la finalul acestei săptămâni.

Fondurile necesare pentru construirea spitalului au provenit dintr-o strângere de fonduri organizată de medicii de la Fundeni, iar construirea efectivă a modularelor s-a realizat în aproximativ o săptămână.

Mini-spitalul de triaj "va proteja pacienții vulnerabili și cadrele medicale și ne ajută să desfășurăm corect actul medical", spune medicul Dana Tomescu, inițiatoarea proiectului și șefa Secției ATI 3 de la Institutul Fundeni.

Acest mini-spital exterior va găzdui pacienții care ajung de urgență la Institutul Clinic Fundeni și necesită spitalizare în terapie intensivă, adică pacienți critici care trebuie intubați, ventilați mecanic și stabilizați.

În paralel, acești pacienți sunt testați pentru COVID-19, iar rezultatul testului determină circuitul acestora: cei cu test negativ vor fi admiși pentru tratament în spital, în timp ce pacienții testați pozitiv vor fi îndrumați către spitalele de boli infecțioase sau spitalele de suport COVID desemnate de Ministerul Sănătății.

"Au fost lansate toate achizițiile și așteptăm să înceapă livrările pentru a amplasa aparatele pe poziții. Solidaritatea românilor ne dă curaj și motivație în această luptă în care mini-spitalul de triaj va fi o redută importantă. Gestul vostru va proteja pacienții vulnerabili, cadrele medicale și ne ajută să desfășurăm corect actul medical. Toată stima și mii de mulțumiri pentru sprijin!", a declarat prof. dr. Dana Tomescu, inițiatoarea proiectului, președintele BAVA și șefa Secției ATI 3 la Institutul Clinic Fundeni.