Multiplele încercări ale jurnaliștilor de a-l contacta pe Sprin Oprescu pentru declarații privind acuzațiile care i-au fost aduse de procurori au eșuat de-a lungul anilor. El a rupt tăcerea la Antena 3, unde a declarat că viața sa a ajuns pe un făgaș nenorocit, iar arestarea sa a fost un scenariu bine pus la punct pentru înlăturarea sa.

"Uite că au trecut aproape patru ani. După trei ani și jumătate de depoziții de martori, de apărători, am avut senzația că trăiesc din nou clipele anului 2015 și că hotărârea de atunci luată și pusă într-un plic galben a fost desfăcută.

A fost desfăcut plicul cu o hotărâre luată atunci și că eu trebuie să dispar, asta este percepția mea: Oprescu a făcut destule, a devenit enervant și a fost și conjunctura anilor 2015, atunci când toată lumea era vinovată, era posibilă transpunerea ideii de neam de infractori, toți eram niște infractori.

Tot scenariul de atunci a dus la patru ani de zile de stat în fața instanțelor de judecată", a spus Sorin Oprescu.

El a precizat că nu va mai candida niciodată la locale sau prezidențiale."Nu! Este sfârșitul carierei. La 70 de ani pot să stau liniștit".

Sorin Oprescu a fost acuzat de procurorii DNA de spălare de bani, luare de mită, constituire de grup infracțional organizat și abuz în serviciu. Fostul primar al Capitalei a fost condamnat în primă instanță la 5 ani și 4 luni de închisoare.