Hotnews dezvăluie că Angelica Cobzaru, sora primarului Capitalei Gabriela Firea, este directorul de cabinet al Comisarului General al Gărzii de Mediu, Gabriela Dorojan, care ieri și-a dat demisia în urma unei discuții cu ministrul Mediului. Instituția nu a aplicat nicio sancțiune pentru slaba calitate a mediului din București, deși avea acest drept.

Șefa Gărzii de Mediu și sora primarului Firea au fost numite în funcții în 2018, ambele lucrând anterior la Agenția pentru Protecția Mediului Ilfov. Ambele vor părăsi funcțiile actuale după ce va fi publicată în Monitorul Oficial decizia de încetare a mandatului șefei Gărzii de Mediu, Gabriela Dorojan. Șefa de cabinet, adică sora Gabrielei Firea, pleacă odată cu demnitarul. Este posibil, însă, ca aceasta să revină pe postul de la Agenția pentru Protecția Mediului.

Reamintim că, în 2018, Comisia Europeană a declanșat procedură de infringement din cauza calității aerului. Potrivit Comsiei, "în aglomerarea București, valorile-limită zilnice au fost depășite în mod persistent încă de la momentul în care dreptul Uniunii a devenit aplicabil României, iar în 2016 acestea au fost depășite pentru o perioadă de 38 de zile". Comisia Europeană urmează să se pronunțe pe acest caz, România riscând să fie amendată.

Întreaga dezvăluire făcută de Hotnews o puteți citi aici.