Un nou sondaj IMAS, realizat la comanda Europa FM, în perioada 5-26 martie, a apărut, marți. Acesta acoperă și începutul crizei coronavirusului.

Modificări semnificative nu s-au înregistrat în intențiile de vot ale românilor. Partidul Național Liberal ocupă încă primul loc, urmat la distanță considerabilă de Partidul Social Democrat și Uniunea Salvați România.

Față de ultimul sondaj, însă, PNL a scăzut cu patru procente, de la 40,7% la 36,7%. O pierdere a înregistrat și PSD care a rămas fără două procente în intențiile de vot, de la de la 25,8% la 23,9%.

USR a câștigat peste două procente având un scor electoral de 12,5%, față de 10% la măsurătoarea din februarie. PLUS aproape și-a dublat însă scorul electoral, ajungând de la 3,5% la 6,5%.

Un alt partid care a înregistrat creștere este Pro România, formațiunea lui Victor Ponta fiind creditată cu 5,8%, față de 4,6% în februarie.

Celelalte partide parlamentare sunt sub pragul electoral: ALDE - 3,5%, UDMR - 4,5%, iar PMP - 3,5%.
Sondajul a fost realizat telefonic de IMAS la comanda Europa FM, în perioada 5-26 martie, și are o marjă de eroare de 3,1%.