Unul dintre cele mai așteptate evenimente odată cu revenirea la viața dinainte de pandemie este reluarea marilor competiții sportive, în special a meciurilor din campionatele de fotbal. Ca răspuns la îngrijorarea că un jucător infectat ar putea răspândi cu ușurință virusul în timpul unui meci, o clinică din Italia propune testarea tuturor jucătorilor înaintea partidelor.

Italienii au găsit o soluție pentru depistarea rapidă a celor contaminați.

Cel mai rapid este testul de sânge, care se face printr-o ușoară înțepătură în deget, iar rezultatul este obținut în numai opt minute. A doua variantă este un test care se realizează prin analiza salivei. Acesta se aplică doar persoanelor care au fost infectate în trecut cu noul coronavirus.

Testul prin salivă prezintă rezultatul în circa 20 de minute. Clinica este dispusă să pună ambele teste la dispoziția cluburilor de fotbal din Italia, pentru reluarea în condiții de siguranță a campionatului național.

Conform specialiștilor, aceste tipuri de teste au o acuratețe de 98%.

Italia a relaxat măsurile începând cu data de 4 mai, iar mai multe echipe de club au reluat deja antrenamentele.

Momentan, antrenamentele se desfășoară în grupuri mici, cu măsuri de prevenție sporite, precum respectarea distanței sociale și păstrarea vestiarelor închise.

Italia a înregistrat, până pe 4 mai, 210.717 infectări cu coronavirus. De la începutul pandemiei, 28.884 de italieni și-au pierdut viața.