Ramona și Rareș Mănescu și-au ales cu mare grijă prietenii în viață, care i-au propulsat în cariere. Crin Antonescu și Viorica Dăncilă sunt doar doi dintre prietenii celor doi soți. După ce a fost primar al Sectorului 6, Rareș Mănescu a dispărut din spațiul public. Soția sa, Ramona Mănescu a fost mai consecventă, dar pe bani foarte frunoși.

Ramona Mănescu ar putea deveni ministru de Externe, dacă președintele Klaus Iohannis o va accepta. Ea are 47 de ani și o carieră politică anostă. Mănescu a fost pentru câteva luni ministru la Transporturi din partea USL, apoi a devenit auroparlamentar. Potrivit jurnaliștilor de șa Europa Liberă, ea are o avere controversată, pentru că a ajuns milionară în euro din speculații cu drepturi litigioase de proprietate. Ramona Mănescu este europarlamentar anti-MCV și prietena Vioricăi Dăncilă. În 12 ani petrecuți la Bruxelles a devenit bună prietenă cu Viorica Dăncilă, după cum declara, în urmă cu doi ani, la Parlamentul European, în cadrul unui forum dedicat prieteniei cu țări arabe, pe care l-au organizat împreună. Cele două și-au păstrat relația de prietenie și după ce poziția lui Dăncilă la Palatul Victoria i-a întrerupt cariera de europarlamentar. Anul trecut, în toamnă, Ramona Mănescu a însoțit-o pe șefa Guvernului într-o vizită în Oman și Qatar, făcând parte din delegația oficială. Rareș Mănescu a fost deputat în timpul Alianței DA, între 2004-2008, apoi primar USL la Sectorul 6 și membru al așa-numitului grup Monaco, format din politicieni și oameni de afaceri, cu averi colosale și surse neclare ale acestora.

Bani pe seama oamenilor de rând

Soții Mănescu au intrat în vizorul jurnaliștilor de la Rise Project, care au investigat impresionanta lor avere, construită în doar câțiva ani. Ei au cumpărat drepturi litigioase de la oameni care își pierduseră speranța că vor mai fi despăgubiți de stat pentru terenurile confiscate de comuniști. Terenurile au fost obținute și vândute de familia Mănescu pe milioane de euro. 14,4 ha de teren în București, în care s-au investit 300.000 euro și s-au câștigat 4,5 milioane euro.

Tot Rise Project a publicat în luna mai, înainte de alegerile europarlamentare, informații despre o casă într-o suburbie de lux a Bruxelles-ului și o mașină de 125.000 de euro, deținute de Ramona Mănescu, dar nedeclarate oficial. Dezvăluirea jurnaliștilor de la Rise Project vorbește și despre firme de consultanță pe fonduri europene nedeclarate de candidata ALDE la funcția de ministru de externe.