Oficiali israelieni declară că, până la finalul acestui an, Iranul va avea suficient uraniu îmbogățit pentru fabricarea de arme nucleare.

Potrivit estimărilor, Iranul îmbogăţeşte cu o rată de 4% între 100 şi 180 de kilograme de uraniu pe lună. Astfel, Teheranul va obține până la sfârșitul anului aproape 25 de kilograme de uraniu înalt îmbogățit, cantitate necesară pentru fabricarea unei bombe nucleare.


Cu toate acestea, potrivit raportul pe 2020 al direcţiei de informaţii militare a armatei israeliene, Iranul nu se va grăbi să fabrice concret o bombă deoarece Teheranul nu doreşte un război.

Israelul acuză de mai mulţi ani Iranul că încearcă să se doteze cu armă nucleară, în pofida dezminţirilor repetate ale Teheranului şi se opune, precum Statele Unite, acordului din 2015 (JCPOA).

În baza acordului semnat în 2105 la Viena, cunoscut ca Planul comun de acţiune cuprinzător (JCPOA), Iranul a convenit cu Franţa, Germania, Marea Britanie, China, Rusia şi SUA să-şi limiteze programul nuclear, în schimbul unei ridicări a sancţiunilor.