Site-ul imminvest.ro este din nou funcțional, începând de marți dimineață. Autoritățile au anunțat că înscrierile online se vor desfășura în sesiune continuă, până la sfârșitul anului 2020 și până la epuizarea plafonului alocat de 15 miliarde de lei.

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii preciează că în sesiunea anterioară nu a fost înscrisă nicio societate și că procesul va fi luat de la 0.

„Procedura va fi reluată de la 0 și îi asigurăm pe antreprenorii care vor accesa aplicația că toți pornesc în Programul IMM INVEST cu șanse egale. Pentru a asigura cele mai bune condițîi pentru IMM-urile solicitante, portalul www.imminvest.ro a fost dezvoltat de către specialiștii Serviciului de Telecomunicații Speciale, care au lucrat neîntrerupt, inclusiv în perioada Sărbătorilor Pascale, pentru a așeza infrastructură informatică a programului IMM INVEST pe cea mai sigură și stabilă platforma tehnologică. De asemenea, aplicațiile au fost evaluate din punct de vedere al securității cibernetice de către echipe din cadrul STS și SRI”, arata recent Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii.

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu spune că în prima oră de funcționare a site-ului au fost înregistrate peste 2500 de cereri. Ministrul susține că platforma întâmpină însă un risc major, în persoana liderului PSD Marcel Ciolacu.

"Imminvest.ro este live.

Peste 2500 de cereri în prima ora.

Avem un singur RISC MAJOR- Ciolacu, vâslașul lui Dragnea la propriu, vrea să oprească acest program ori prin votul din Parlament ori prin moțiune. Este un program destinat susținerii capitalului și al economiei private. Ciolacu și PSD urăsc tot ce înseamnă economie privată și vor face tot ce le stă în putință să distrugă acest program.

Nu ne oprim aici. Urmează și alte măsuri pentru TOȚI românii.", scrie Florin Cîțu pe pagina sa de Facebook.

Site-ul IMM Invest a fost preluat de Serviciul de Telecomunicații Speciale, după ce pe 17 aprilie, imediat după lansare, platforma a fost atacată.