Darius Vâlcov, consilierul premierului Viorica Dăncilă, este urmărit penal în ancheta DIICOT pentru publicarea pe Facebook a protocolului secret din 2016 între Parchetul General și SRI.

Reprezentanții DIICOT susṭin că procurorii au început ancheta in personam privind publicarea pe Facebook de către Darius Vâlcov a protocolului dintre Parchetul instanței supreme și SRI. Fapta cercetată este catalogată drept o divulgare a secretului care periclitează securitatea națională. Dosarul a fost deschis în urma unei sesizări a SRI.

La scurt timp după apariţia în 2018, pe site-ul Parchetului General a protocolului public dintre Parchet şi SRI, încheiat în anul 2016, Darius Vâlcov, consilier al premierului Viorica Dăncilă, a publicat pe pagina sa de Facebook şi o variantă secretă a protocolului.

Deşi protocolul nu mai producea efecte, aşa cum a anunţat SRI şi Parchetul General, era un document secret. Din acest motiv şi Parchetul General a deschis un dosar penal. Protocolul ar fi provenit de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, de unde vine Adina Florea, propunerea lui Tudorel Toader pentru şefia DNA și actual adjunct al șefului Secției speciale de anchetare a magistraților.