Locuitorii sectorului 2 din grupuri considerate vulnerabile vor primi servicii sociale și de sănătate, care nu sunt acoperite de CAS, ȋn mod gratuit. Anunțul a fost făcut de candidatul PSD la Primăria de sector, Dan Cristian Popescu.

“În centrul preocupărilor mele stau permanent oamenii. Este obligația administrației publice să implementeze politici de sănătate, care să fie complementare celor naționale și care să răspundă nevoilor reale ale locuitorilor de #Acasă.

În acest sens, am semnat un protocol de colaborare cu Asociația Națională pentru Protecția Pacienților, prin care locuitorii din sectorul 2 vor avea acces la servicii de sănătate sau sociale, grupurile țintă fiind persoanele în vârstă sau cele cu diverse patologii.

Astfel, persoanele cu nevoi medicale din sectorul 2 vor primi vouchere care să acopere servicii medii de recuperare, servicii de prevenție și profilaxie, servicii care nu sunt acoperite de CAS. Vor fi acreditați furnizori publici sau privați de pe raza sectorului 2 și împreună cu Primăria Municipiului București vom dezvolta și cea mai amplă rețea de medicină școlară.

Aca2ă sănătatea contează, iar locuitorii sectorului 2 sunt prioritatea mandatului meu de primar!”, a scris Popescu pe Facebook.

Una dintre prioritățile asumate de Dan Cristian Popescu, ȋn programul de guvernare locală, este sprijinirea persoanelor din grupuri defavorizate.