Tribunalul Bucureşti ar putea pronunța, astăzi, sentința în primă instanță în dosarul Colectiv, în care sunt judecați, printre alții, fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone şi patronii clubului.

Procurorii au cerut condamnarea celor trei patroni ai clubului Colectiv la câte 12 ani și 10 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă în formă agravantă, vătămare corporală din culpă în formă agravantă și neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă.

Procurorii au mai solicitat ca patroana firmei de artificii să fie condamnată la 14 ani şi 6 luni închisoare, iar pirotehniştii la câte 12 ani şi 10 luni închisoare.

Procurorii au mai cerut condamnarea fostului primar al Sectorului 4 la 15 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în legătură cu eliberarea autorizaţiilor de funcţionare pentru clubul Colectiv. Aceeaşi pedeapsă a fost cerută pentru trei funcţionari din Primărie.


Părţile civile din dosar - familiilor celor decedaţi, dar şi persoanele rănite - au solicitat ca inculpaţii să plătească, în solidar cu instituţii publice, printre care şi Primăria Sectorului 4, despăgubiri uriaşe, care se ridică la sute de milioane de euro.