Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins recursul în casație formulat de Liviu Dragnea. Decizia instanţei supreme este definitivă, iar asta înseamnă că fostul lider PSD îşi va ispăşi pedeapsa până la final.

"Respinge, ca nefondat, recursul în casaţie formulat de inculpatul Dragnea Nicolae Liviu împotriva deciziei penale nr. 142 din 27 mai 2019, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Completul de 5 Judecători, în dosarul nr. 2401/1/2018. În baza art. 275 alin. (2) din Codul de procedură penală, obligă recurentul inculpat la plata sumei de 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. În baza art. 275 alin. (6) din Codul de procedură penală, onorariile cuvenite apărătorilor desemnaţi din oficiu pentru intimatele inculpate, în sumă de câte 627 lei, precum și onorariul parțial cuvenit apărătorului desemnat din oficiu pentru recurentul inculpat, în sumă de 157 lei, rămân în sarcina statului", este decizia pronunțată azi de instanța supremă.

Liviu Dragnea a contestat decizia de condamnare prin introducerea unor căi extraordinare de atac - contestaţia în anulare şi recursul în casaţie. Magistraţii i-au respins contestaţia în anulare pe 10 decembrie.

Săptămâna trecută, Dragnea a fost adus la instanța supremă, care a judecat calea extraordinară de atac. El a continuat să îşi susţină nevinovăţia.

"Sunt complet nevinovat, stau de 8 luni nevinovat în penitenciar", le-a spus Dragnea magistraților.

Şi Flavia Teodosiu, avocata lui Dragnea, a susținut că fapta de care este acuzat fostul lider PSD nu este prevăzută de legea penală. Ea a făcut trimitere la prevederi din Codul muncii, cu referire la modul în care Floarea Alesu ar fi trebuit să le sancţioneze pe cele două angajate de la DGASPC Teleorman.

Liviu Dragnea a fost încarcerat în luna mai a anului trecut la Penitenciarul Rahova şi execută o condamnare de trei ani şi jumătate.