An de an, ȋn perioada sărbătorilor de iarnă, ne ȋnconjurăm, din obișnuință, de aceleași elemente festive. Dar haideți să vedem ce semnificație au aceste simboluri ale Crăciunului.

1.Roșu și verde – culoarea roșie reprezintă sângele lui Iisus din momentul răstignirii, verdele ȋnseamnă lumină și viață eternă.

2. Bradul de Crăciun – este simbolul speranței și al vieții veșnice, fiind un copac mereu verde. Acele sale, ȋndreptate ȋn sus, arată legătura omului cu Dumnezeu.

3.Steaua – se referă la steaua din Betleem care, conform Bibliei, i-a călăuzit pe cei trei magi către copilul Iisus. Totodată, steaua reprezintă speranța.

4.Ȋngerii – au tot o semnificație biblică, făcând referire la ȋngerul care a anunțat-o pe Fecioara Maria că ȋl va naște pe Iisus, dar și la cel care i-a anunțat pe păstori de nașterea Domnului.

5.Lumânarea – reprezintă tot un simbol al stelei din Betleem. Lumânările erau folosite pentru a lumina pomul de Crăciun, ȋnainte de descoperirea electricității.

6.Porumbelul – este simbolul păcii, al prieteniei și al bunătății.

7.Vâscul – o plantă parazitară, care trăiește pe copacul de care este atașat, fără de care ar muri, simbolizează iubirea.

8.Crăciunița – mai este numită și Floarea Crăciunului. Se spune că mai mulți copii saraci au vrut să ȋi ofere un cadou lui Iisus, și pentru că nu aveau ce, i-au dus câteva buruieni, care s-au transformat ȋn flori frumoase și roșii.

9.Cadourile – simbolizează darurile aduse de cei trei magi la nașterea lui Hristos.

10.Clopo­țeii – sunt folosiți pentru a anunța sosirea iernii și nașterea Domnului. Legenda spune că sunetul lor ghidează oile pierdute ȋnapoi ȋn staul, la fel cum Dumnezeu călăuzește oamenii.