Consiliul Local al Sectorului 2 a votat proiectul de hotărâre privind actualizarea rețelei de amplasamente a mobilierului urban pentru comercializarea florilor, a presei și a cărților pe domeniul public din Sectorul 2 al Municipiului București. Astfel, prin acest proiect, aleșii sectorului urmăresc uniformizarea aspectului tuturor chioșcurilor din sector, amplasate pe domeniul public. Comercianții vor obține avize pentru amplasarea construcției pe o perioadă de 5 ani, cu posibilitatea prelungirii pentru încă 5 ani. Proiectul stabilește și limite privind dimensiunile construcțiilor, precum și norme de conduită pentru proprietari privind afișarea mărfii sau întreținerea chioșcului. Suprafața maximă pentru care se va emite aviz de amplasare este de 12 mp, cu alți 2-4 m în exterior, în funcție de lățimea trotuarului, pentru agenții care comercializează flori. Pentru a desfășura activitate pe raza sectorului 2, comercianții se angajează să respecte prevederile hotărârii, printre care să cosmetizeze chioșcul anual și să încheie un contract pentru evacuarea deșeurilor.

La ședința Consiliului în care a fost aprobată hotărârea, Viceprimarul liberal al Sectorului, Dan Cristian Popescu, a oferit mai multe explicații privind inițiativa și modul ei de aplicare:

„Chioșcuri moderne, nu impune Primăria un model dar să cadă comercianții de acord, să fie la fel. Cele de acum sunt vechi, murdare, fac mizerie. Una dintre schimbările propuse de proiectul actual este că autorizația se dă pe cinci ani, în loc de un an. Este o măsură luată în urma discuțiilor cu comercianții, pentru ca băncile să le acorde mai ușor credit, dar și ca ei să își poată amortiza investiția, din vânzarea de cărți sau ziare nu se mai câștigă la fel de bine cum se întâmpla în urmă cu ceva ani.”, a declarat Popescu.

Proiectul a trecut de Consiliul local cu 22 voturi pentru, 1 împotrivă și 2 abțineri.