Consiliul Local al Sectorului 2 a votat astăzi inițiativa viceprimarului Dan Cristian Popescu de alocare a fondurilor necesare amenajării unei facilități pentru trierea și izolarea pacienților, la Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. C.C. Iliescu”. Suma care va fi oferită sub formă de ajutor financiar spitalului este de 50.000 lei, cu care va fi achiziționat un container exterior modular.

Banii oferiți spitalului au fost redirecționați ca urmare a anulării, pe fondul pandemiei, a evenimentului Duminica Ortodoxiei 2020, programat să aibă loc anul acesta, în sector.

Consilierii Sectorului 2 s-au arătat responsabili nu doar în hotărâri, dar și la nivel organizatoric. Pentru a respecta măsurile de prevenire a răspândirii noului coronavirus, ședința Consiliului a avut loc, în premieră, online.

Viceprimarul Dan Cristian Popescu, le-a mulțumit consilierilor, pe pagina sa de Facebook, pentru decizia de a acorda sprijin spitalului dar și pentru susținerea pe care aceștia au acordat-o tuturor inițiativelor de combatere a pandemiei.

„Vreau să mulțumesc consilierilor locali care au înțeles importanța acestui demers și au votat proiectul meu. În sectorul 2 am luat o serie de măsuri pentru limitarea efectelor negative ale coronavirusului încă de la începutul lunii martie și vreau să vă mulțumesc pentru sprijinul pe care ni l-ați acordat și pentru că ați respectat aceste măsuri. Doar așa rămânem sănătoși #Aca2ă.”, a scris Popescu pe rețeaua de socializare.

Înainte de ședința Consiliului, viceprimarul le-a transmis consilierilor un mesaj prin care le solicita să nu țină cont de tabăra politică din care fac parte și să voteze corect, în favoarea cetățenilor, proiectele înscrise pe ordinea de zi.