Prefectul Capitalei, Sever Romulus Stana, s-a lămurit că primăriţa nu vrea să respecte deciziile judecătoreşti privind cele 20 de companii municipale ȋnfiinţate ilegal cu majoritate simplă. El a transmis ȋnştiinţări direcţiilor din Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) să nu emită/avizeze sau să autorizeze “acte juridice subsecvente” pentru că vor fi ilegale. Prefectul vrea să-i protejeze pe angajaţi şi să nu se lase speriaţi de presiunile administraţiei Firea.

Gabriela Firea poate să spună orice despre cele 20 de companii declarate ilegale de Curtea de Apel. Fără suportul Prefectului Capitalei nicio decizie nu mai poate fi luată. Ele nu mai pot încheia contracte sau nu pot face achiziţii, dar nici angajaţii nu mai pot fi plătiţi din bugetul Capitalei. De asemenea, angajaţii nu mai pot fi plătiţi de la bugetul local. Aşa se explică suspendarea licitaţiei pentru coşuri de gunoi, grătare sau bănci. Semn că baroneasa ştie, dar nu vrea să pară ȋnfrȃntă. Prefectul comunică şi faptul că toate hotărȃrile Consiliului General vor fi anulate dacă aleşii vor vota regulamente, dacă vor face delegări de gestiune sau majorări de capital.

“Avȃnd ȋn vedere cele mai sus menţionate, vă rugăm să comunicaţi cu celeritate, măsurile ȋntreprinse, cu comunicarea actelor aferente acestora, pentru a evita consecinţele negative de natură patrimonială cu implicaţii şi asupra bugetului municipiului Bucureşti”, se arată ȋn finalul documentului emis de prefect.

Aceleaşi consecinţe vor avea şi societăţile ȋnfiinţate de Robert Negoiţă la Sectorul 3, pentru că opoziţia l-a informat pe prefect şi a acţionat ȋn instanţă ȋnfiinţarea a două companii.