Primăria Capitalei se află în pericol de a-i fi instituită poprire pe conturi, pentru datoriile restante. Ministrul interimar al Economiei, Virgil Popescu, a declarat că măsura este luată în calcul pentru datoriile pe care Termoenergetica le-a acumulat la ELCEN.

Conform ministrului, datoria se ridică la aproape 300 de milioane de lei la ELCEN.

„Termoenergetica are o datorie restantă de 100 de milioane de lei pe luna decembrie şi 180 de milioane de lei pe luna ianuarie. Am zis că la un moment dat o să poprim conturile Primăriei. Am somat Primăria Capitalei, suntem încă în prenotificare, nu am notificat ANAF. Poate până la finalizarea termenului de notificare se plăteşte. Până acum am luat 70 de milioane de lei din factura scadentă pe decembrie”, a detaliat Virgil Popescu.

Ministrul a mai dezvăluit și costurile de achiziție a gigacaloriei, precum prețul cu care aceasta este vândută către consumatorul final. Astfel, Termoenergetica plăteşte pe gigacalorie un preţ cu mult redus faţă de preţul pe care îl plăteşte consumatorul.

„495 de lei, preţul pe gigacalorie, este de două ori mai mare decât preţul de achiziţie, care este de 196 de lei", a spus Popescu.