Guvernul a actualizat luni lista țărilor exceptate de la aplicarea măsurilor de carantină/izolare. Se vor relua și zborurile ȋn cinci state europene – Italia, Franța, Finlanda, Estonia și Irlanda, începând de marți, 23 iunie.

„Premierul României, Ludovic Orban, a convocat luni 22 iunie a.c. Comitetul Național pentru Situații de Urgență care a adoptat hotărârea nr. 31 prin care a fost actualizată lista statelor exceptate de la aplicarea măsurilor de carantină/izolare (zonă verde). Excepția se aplică persoanelor asimptomatice care sosesc în România din statele aflate pe listă. Astfel, au fost adăugate încă cinci (5) state: Finlanda, Italia, Estonia, Irlanda și teritoriul european al Franței (Franța metropolitană)”, precizează în comunicat.

Astfel, zborurile către și dinspre țările care fac obiectul excepției de la carantinare/izolare vor putea fi reluate de pe toate aeroporturile din România.

„Lista actualizată intră în vigoare la data 23.06.2020 și poate fi consultată pe site-ul www.cnscbt.ro. În evaluarea statelor propuse de INSP pentru zona verde, s-a ținut cont de criteriul mediei numărului de cazuri noi înregistrate în ultimele 14 zile, respectiv mai puțin de cinci (5) cazuri la 1 milion de locuitori”, se mai arată în comunicat.

Lista țărilor din zona verde

Austria

Bulgaria

Cehia

Cipru

Croația

Elveția

Estonia

Finlanda

Franta metropolitană (teritoriul european al Frantei)

Germania (cu exceptia districtului Kreis Gutersloh care este zona galbenă)

Grecia

Irlanda

Islanda

Italia

Letonia

Liechtenstein

Lituania

Malta

Norvegia

Slovacia

Slovenia

Ungaria