Este deja de notorietate că Adrian Năstase a intrat în Guvernul condus de Viorica Dăncilă, prin fiul său, Mihnea Năstase, care este consilier onorific al premierului. Un alt vechi politician, Miron Mitrea, a fost descoperit în preajma lui Dăncilă. El susține că este doar coordinator al campaniei electorale și că nu face politică.

Atât Năstase, cât și Mitrea au condamnări penale, deci au interdicție de a ocupa funcții publice. Greu de crezut însă că Miron Mitrea joacă doar un rol electoral în echipa Vioricăi Dăncilă. Tot așa și Adrian Năstase. Mișcările politice din ultimele zile ale lui Dăncilă au arătat o abilitate greu de crezut că ar aparține gândirii premierului. Mai degreabă ele au fost gândite de seniorul Năstase.

A venit acum rândul fostului ministru, deputat și coordonator de campanii electorale la PSD, Miron Mitrea. Înainte de condamnare, el a fost sindicalist, deputat, senator și ministru al Transportului. Mitrea a explicat că a revenit în zona politică, în calitate de consultant al Vioricăi Dăncilă, în campania electorală pentru alegerile prezidențiale. El a spus că el este consultant benevol, iar rolul său va fi strict unul legat de campania electorală, fiind rugat de mai mulți foști colegi din PSD să ajute cu experiența acumulată în decursul altor campanii electorale.

”Nu cred că am luat decizia să revin în politică efectiv și nu știu dacă o voi lua. În această campanie sunt un consultant benevol pentru doamna Dăncilă și echipa din jurul dumneaei, pe teme care țin de campania electorală.

Mai mulți colegi m-au rugat, dat fiind că este o campanie mai dificilă, să ajut cu sfaturi, dată fiind experiența mea. Evident că am discutat și cu doamna Dăncilă, ea fiind candidatul.

Doamna Dăncilă este un candidat foarte, foarte motivat și este cel mai onest candidat dintre toți. Eu nu doar că am încredere că va ajunge în turul II, cred că doamna Dăncilă are capacitatea de a câștiga aceste alegeri prezidențiale.”, a declarat Miron Mitrea.

Bolovanii din spatele lui Mitrea

Miron Mitrea a fost pus în libertate de Tribunalul Constanţa în luna mai 2016. El a fost condamnat definitiv, pe data de 13 februarie 2015, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la doi ani de închisoare cu executare, pentru că a primit foloase necuvenite din partea fostului şef al Inspectoratului de Stat în Construcţii Irina Jianu, în perioada 2001-2002, în valoare totală de 927.420 de lei, în schimbul numirii şi menţinerii acesteia în funcţie.

O lună mai târziu, în iunie 2016, fostul ministru social-democrat a declarat că nu îl mai interesează politica, dar va pleca „în afara României” şi va face consultanţă politică.