Ca urmare a instituirii stării de urgență în România, se suspendă activitatea de servire și consum în restaurante, hoteluri, cafenele și localuri publice. Activitatea acestora poate continua însă pentru livrare la domiciliu sau alte activități, care nu presupun clienți într-o incintă. Anunțul a fost făcut marți seară de Ministrul de interne, Marcel Vela.

Este vorba de activitatea de servire şi consum a produselor alimentare şi a produselor alcoolice şi nealcoolice, derulată de localuri, cafenele şi alte localuri, în staţiile din interior sau exterior.

„Este permisă organizarea acestor unităţi pentru comercializarea produselor care nu presupun rămânerea clienţilor în interiorul unităţii”, a precizat Vela.

Totodată, vor fi închise sălile de fitness și saloanele de înfrumusețare.

Se suspendă toate activităţile culturale, ştiinţifice, religoase, sportive, balneare, de îngrijire personală, realizate în spaţii închise”, a spus ministrul.

Se interzice, de asemenea, desfăşurarea oricărui eveniment care presupune participarea a peste 100 de persoane în spaţii deschise. În cazul evenimentelor care reunesc sub 100 de persoane, distanţa între participanţi trebuie să fie de cel puțin un metru.