Ȋntr-un interviu acordat Libertatea, edilul Sectorului 3, Robert Negoiṭă, afirmă că nu mai vrea un nou mandat şi că se va retrage din politică. Până la acel moment, se implică ȋn educarea cetăṭenilor. Se pare că a renunṭat şi la candidatura la europarlamentare.

”Nu mai candidez nicăieri!”, a declarat edilul care a excelat ȋn ȋncălcarea legilor. Pornind de la miile de voturi obṭinute de la o singură adresă, ȋnlocuirea bordurilor şi plantări de flori, arbori şi arbuşti la preṭuri exorbitante, până la lucrări ilegale pentru care nu a răspuns nici financiar, nici ȋn justiṭie, Negoiṭă abandonează administraṭia locală şi se retrage complet din politică. Deşi a solicitat un PUZ de la Primăria Capitalei pentru o parcelă de 12 hectare ȋn Parcul IOR, ȋn ciuda acuzaṭiilor, Negoiṭă susṭine că nu va construi blocuri, ci va reda terenul spaṭiului verde. Minciuna este evidentă, mai ales că terenul este ȋncă ȋn litigiu.

Robert Negoiă are 46 de ani şi este primar de 6 ani și jumătate. Până în 2020 el va lansa o campanie de educare a cetăenilor pentru a stopa numărul mare de amenzi pe care Primăria le încasează din cauza mizeriei pe care o fac cetăṭenii aruncând mucurile de ṭigări pe jos.Amenzile sunt un demers corect, dar insuficient. Intenionez ca la buget acum să promovez un amendament conform căruia toi banii pe care îi încasăm din amenzile pe curăenie să fie redireciona către informarea cetăṭenilor. Am făcut deja pliante și vom începe distribuirea lor. Încercăm să conștientizăm cetăṭenii de interdicṭiea de a arunca orice pe jos și de riscul de a primi amendă. De campania noastră vor afla toṭi locuitorii Bucureștiului”, a comentat Robert Negoiṭă.