Elevii din Sectorul 2 al Capitalei au ocazia de a-și arăta aprecierea față de profesorii preferați prin nominalizarea în cadrul campaniei „SuperEroii Educației”. Campania, desfășurată în cadrul proiectului „Academia Copiilor Sector 2”, își propune să îi aducă în atenția publicului pe acei profesori dedicați, care știu cel mai bine cum să insufle copiilor dragostea de școală, dar și să îi inspire și să le ghideze dezvoltarea personală.

Profesorii nominalizați vor fi vizitați de echipa proiectului chiar la școlile la care predau, iar scurte interviuri și prezentări video vor fi publicate pe pagina de Facebook „Învățământ Sector 2” (https://www.facebook.com/InvatamantS2/).

De la începutul campaniei, zeci de profesori și învățători s-au bucurat de acest „mulțumesc” inedit din partea elevilor cărora le-au influențat sau continuă să le influențeze dezvoltarea.

Proiectul își propune să aducă în atenția publicului și latura pozitivă a sistemului românesc de educație, să ofere drept model pe dascălii care își fac meseria cu dăruire, pasiune și viziune.

Campania, inițiată la începutul acestui an școlar, s-a bucurat și de interesul mai multor persoane publice. Dorian Popa, Mirela Retegan, Ioana Ginghină și Selly au povestit pe rețelele de socializare despre SuperEroii lor, dascălii care i-au marcat și care le-au rămas în minte ani mai târziu.

Fiecare profesor poate deveni unul dintre SuperEroii Educației. Pentru a-și nominaliza propriul dascăl preferat, elevii pot trimite un mesaj sau pot lăsa un comentariu pe pagina de Facebook „Învățământ Sector 2” (https://www.facebook.com/InvatamantS2/).

Academia Copiilor Sector 2 este un proiect pilot al Primăriei Sectorului 2, realizat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București, susținut și promovat de viceprimarul sectorului, Dan Cristian Popescu.

Aflat anul acesta la cea de-a doua ediție, proiectul a adunat peste 37.000 de înscrieri la cursurile destinate tuturor copiilor din unitățile de învățământ din Sectorul 2.