Curg ameninṭările la adresa Gabrielei Firea şi a Primăriei Capitalei, după ce directoarea Direcṭiei Asistenṭă Tehnică Juridică, Mariana Brod, a refuzat să publice pe site-ul municipalităṭii convocatorul şedinṭei extraordinare pentru demiterea viceprimarului Aurelian Bădulescu.

Ca şi consilierul general Orlando Culea, președintele PSD București, Gabriel Mutu, a declarat vineri că social-democrații vor depune plângere penală împotriva funcționarilor din Primăria Capitalei dacă aceștia nu vor convoca, potrivit legii, o ședință extraordinară a Consiliului General la solicitarea a 22 de aleşi locali. Potrivit documentului, pe 27 februarie, ora 11.00, consilierii generali sunt chemaṭi să voteze pentru schimbarea din funcție a viceprimarului Aurelian Bădulescu. Documentul a fost înregistrat la secretariatul general al Primăriei Municipiului București, dar nu a apărut pe site.
vice

„Eu fac un apel către toți angajații primăriei. Este ora 18.00, nu s-a făcut convocarea consilierilor generali pentru ședință. După cum prevede legea și Regulamentul CGMB, la articolul 33, punctul 4, convocarea ședințelor extraordinare se face cu cel puțin trei zile înainte de data la care se dorește a fi convocată ședința extraordinară. Eu sper din tot sufletul ca angajaii din primărie să nu participe la niciun fel de încălcare a legii, vă spun că din momentul acela răspund penal și ar fi păcat ca cineva din primărie să răspundă pentru faptele celor care îi imping de la spate să comită ilegalități”, a declarat Gabriel Mutu. Ȋn cazul ȋn care ȋn această seară convocatorul nu apare pe site, preşedintele PSD Bucureşti, Dabriel Mutu, ameninṭă că va face plângere penală, deoarece fapta intră ȋn categoria abuzului ȋn funcṭie.