Fostul președinte PSD, Liviu Dragnea a fost adus în această dimineață la instanţa supremă, cu o dubă a Penitenciarului Rahova. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie dezbate va pune în dezbatere astăzi cererea înaintată de Dragnea pentru anularea condamnării de 3 ani şi 6 luni de închisoare, primită în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Pe 27 mai 2019, Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv de Instanţa supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Conform rechizitoriului directorul executiv al DGASPC Teleorman, în schimbul unor foloase necuvenite, a procedat la menținerea ilegală în posturi a două angajate. Cele două nu s-au prezentat la serviciu desfăşurându-şi de fapt activitatea la sediul Organizaţiei PSD Teleorman.

Potrivit procurorilor, Dragnea a contribuit, prin influenţa pe care o avea în calitate de preşedinte al CJ Teleorman, ca cele două angajate să fie menţinute în funcţie la DGASPC Teleorman.