După ce au fost făcute publice valorile uriaşe ale poluării din Capitală, Ministrul Mediului, Costel Alexe, spune că nu ministerul e responsabil, ci autorităţile locale. Primarul Capitalei, Gabriela Firea, dă vina pe “greaua moştenire” și îi transmite ministrului să se mute din București dacă nu e mulțumit.

Costel Alexe spune că bucureștenii respiră în fiecare zi aer poluat deoarece municipalitatea nu ia măsuri în acest sens.

Răspunsul Gabrielei Firea a fost: „E foarte rău că un ministru nu știe ce se întâmplă în București. (…) Mutați-vă din București, dacă nu vă place în București!”.

Schimbul de replici continuă, iar ministrul i-a transmis primarului Capitalei, printr-o postare de Facebook, că are și el câteva recomandări, una dintre ele fiind chiar ca Gabriela Firea să se mute în București, având în vedere că acum locuiește în Ilfov.

Postarea integrală a lui Costel Alexe mai jos:

"NU mă las intimidat!

Doamna primar Firea, aveți cumva impresia că orașul București e proprietatea dumneavoastră?

Îmi recomandați "să mă mut din București" dacă nu îmi convine faptul că orașul este unul extrem de poluat și care generează deșeuri, așa cum am atras atenția.

Am și eu câteva recomandări, doamnă primar:

1. Mutați-vă dumneavoastră ÎN București! Dumneavoastră locuiți în județul Ilfov. Poate dacă ați locui efectiv în București v-ar păsa mai mult de traficul infernal și de poluare.

2. Rețineți asta, stimată doamnă: Bucureștenii pur și simplu "inhalează otravă". Asta este poluarea: Otravă lentă. Aveați timp să faceți ceva pentru a combate poluarea din Capitală fiind primar "de doar trei ani și jumătate". Nu doar că nu ați reușit, dar problemele s-au agravat în mandatul dumneavoastră.

3. Înțeleg faptul că aveți nevoie să vă certați cu cineva - cu premierul Orban, cu mine, cu opoziția din Consiliul General - ca să vă victimizați și să acoperiți faptul că Bucureștiul e sufocat și are mai multe probleme decât înainte de mandatul dumneavoastră.

Dar când vorbim de poluare mai bine lăsați capul jos, vă certați mai puțin și munciți mai mult pentru rezolvarea problemei.

E vorba de milioane de oameni, nu de orgoliile noastre.

Cifrele nu mint: Poluarea din București e gravă și îi afectează pe locuitori.

Nu mai bine lăsați dumneavoastră declarațiile bombastice și țâfnoase și vă apucați de treabă?".

După aceste acuze reciproce, Gabriela Firea l-a invitat pe ministru la o discuție pentru ziua de vineri, în care să dezbată împreună măsurile dedicate combaterii poluării în Capitală. Conținutul scrisorii îl puteți citi aici.