Totul a pornit de la iniţiativa USR-iştilor de a micşora bursele de merit, pentru elevii de nota 10. Nu este prima dată când consilierul USR Adrian Alexandru vrea ca elevii cu note maxime să primească aceeași sumă de bani ca şi cei cu mediile cuprinse între 9,50 și 9,99.

Asta ar fi însemnat o scădere de la 600 de lei, cât este acum bursa pentru media 10, la 300 de lei, pentru 400 de copii. Consilierii locali ai PNL, împreună cu viceprimarul Dan Cristian Popescu, s-au opus amendamentului colegilor din Uniunea Salvaţi România, iar acesta a picat la vot.

“Din păcate, colegii de la USR au făcut din nou ce știu cel mai bine și anume să încerce obținerea capitalului politic pe spatele bucureștenilor. Este a doua oară când consilierul USR Adrian Alexandru dorește ca media 10 să fie asimilată mediei 9,50, adică să se primească aceeași sumă de bani pentru mediile cuprinse între 9,50 și 10.

Dacă dorința consilierului USR Alexandru ar fi fost votată, bursele copiilor cu media 10 ar fi scăzut la jumătate, de la 600 de lei, la 300 de lei. Mai mult, domnul Alexandru s-a ascuns în spatele Comisiei de Învățământ, acuzându-i pe membrii comisiei că ar fi de acord cu amendamentul dânsului. O minciună, așa cum am aflat atunci când doamna Miclea, consilier PNL și membru al comisiei a spus că ea a votat împotrivă.

Sunt un om care a învățat și care știe că media 10 reprezintă muncă permanentă, dedicarea totală studiului și sacrificii pe care nu toți elevii sunt dispuși să le facă. Nu voi fi de acord cu uniformizarea și cu aruncarea în derizoriu a performanței. 10 este 10! Iar eu îmi doresc ca toții elevii din sectorul 2 să ajungă să obțină această medie.

Nu, domnule Alexandru, nu cu populisme se face politica de calitate. În sectorul 2 susținem educația și performanța. Îi îndemn pe toți elevii să muncească mai mult pentru a obține media 10 și o sumă mai mare de bani, nu vreau să-i pedepsim pe cei care merită mai mult”, a scris Dan Cristian Popescu pe Facebook, după şedinţa Consiliului.

În timpul dezbaterii, Silviu Feroiu, consilier PNL, i-a amintit lui Adrian Alexandru că regimul de dinainte de ’89 dorea ca toţi să fim egali şi i-a recomandat să nu se mai comporte “ca un socialist”.