După ce Premierul Ludovic Orban a refuzat cererea PMB de a suplimenta bugetul Capitalei din fondul de rezervă al Guvernului, Gabriela Firea ȋl compară cu Liviu Dragnea și ȋl amenință cu plângere penală. Primăria cere aproape 700 de milioane de lei.

"Primăria București a beneficiat de alocare, din fondul de rezevă al Guvernului, de 100 de miloane și mi se pare o neobrăzare să mai formulezi o cerere. Adică ce vrea? Să plătim noi factura pentru companiile de nababi ȋnființate de Firea? Nu acceptăm așa ceva sub nicio formă", a spus Ludovic Orban, la ȋnceputul ședinței de guvern.

Ȋn replică, Firea ȋl amenință deschis pe Orban, ȋntr-o postare pe Facebook.

„Observ că Domnul Orban recidivează. Persistă în a transmire, cu ură și încrâncenare, informații eronate despre mine și Primăria Capitalei. Îi atrag atenția domnului prim-ministru că Bugetul Național nu este bugetul lui pe persoană fizică. Să nu-l confunde cu propriile buzunare. Și să nu uite că funcțiile sunt trecătoare. În calitate de primar general al Municipiului București, sunt obligată de lege și onorată să îi reprezint pe locuitorii din Capitală. Ȋn cazul în care Guvernul Orban nu va da curs solicitării noastre, atunci îl informez că vom formula plângeri penale pentru abuz în serviciu pe numele domnului prim-ministru și pe numele ministrului Finanțelor Publice, precum și pe cele ale funcționarilor publici care vor valida un buget ilegal pentru Primăria Capitalei, care va fi pusă în situația să nu poată achita subvenția la tranportul public în comun, energie termică, cheltuielile cu cele 19 spitale, creditele contractate în trecut de alți primari (de dreapta), continuarea investițiilor urgente în infrastructură pentru fluidizarea traficului, deja demarate. Pentru mine, Ludovic Orban = Liviu Dragnea. Se răzbună pe locuitorii Bucureștiului pentru a lovi politic în persoana primarului general”, a scris primărița pe pagina sa de Facebook.

Firea demonstrează, din nou, un tupeu incredibil. Ȋn condițiile ȋn care știa că Primăria nu va avea bani să plătească, la final de an, energia termică și ȋntreținerea spitalelor, ea a cheltuit ȋn 2019 o sumă record pentru tot felul de concerte și petreceri absolut inutile pentru oraș. Iar acum, din disperare, ȋncearcă să se victimizeze și să dea vina pe Guvern pentru managementul dezastruos și risipa de bani publici.