Viceprimarul Sectorului 2, Dan Cristian Popescu, declară război celor care aruncă gunoiul pe stradă. Este un semn de normalitate, într-o capitală europeană.

“Locuitorii onești din sectorul 2 nu trebuie să sufere sau să plătească din cauza cetățenilor iresponsabili! Nu mai tolerez niciun fel de abatere de la lege și bunul simț! Cine nu se conformează va plăti”, a scris Popescu pe pagina sa de Facebook.

Postarea este însoţită de o ştire de la Digi24 unde apar imagini cu diferiţi cetăţeni care îşi lasă, în stradă, resturile menajere sau chiar materiale de construcţii.

Deşi amenda pentru cei care aruncă gunoiul în alte locuri decât cele special amenajate poate ajunge până la 6.000 de lei, unii locuitori ai Sectorului 2 nu par să aibă nicio jenă.

Astfel, viceprimarul a cerut Poliţiei Locale să privească înregistrările de pe camerele de supraveghere stradale şi să ia urma celor care încalcă legea. După ce îi găsesc, forţele de ordine îi amendează şi îi oblige să strângă gunoiul. În acelaşi timp, şi firmei responsabile de salubritate în sector i s-a impus să intensifice activitățile de ridicare a gunoaielor aruncate pe străzi.