Săptămâna trecută, de pe treptele marelui sediu din Kiseleff noua conducere a PSD anunța un restart al partidului. Cu toate acestea, așa cum ne-am obișnuit deja, strategia de reformare pare desprinsă, și de această dată, din scrierile lui Caragiale:

“Ori să se revizuiască, primesc! Dar să nu se schimbe nimica; ori să nu se revizuiască, primesc! dar atunci să se schimbe pe ici pe colo, și anume în punctele… esențiale.”

Cu alte cuvinte, noua conducere seamănă izbitor cu vechea conducere, prin oamenii din umbră. Mai exact, Anca Alexandrescu, mâna dreaptă a lui Liviu Dragnea, impusă ca om providențial în toate guvernele PSD, se regăsește acum și în anturajului noului președinte, Marcel Ciolacu.

Fosta consilieră a lui Liviu Dragnea a fost văzută luni la Palatul Parlamentului. Conform unor surse din PSD, această încearcă să își facă loc lângă nouă conducere a partidului, în special în anturajul președintelui interimar al PSD, Marcel Ciolacu.

Liviu Dragnea o mutase pe Anca Alexandrescu de la cabinetului președintelui Camerei Deputaților, la Guvern, pe postul de consilier al Vioricăi Dăncilă, însă după condamnarea fostului președinte al PSD, Dăncilă a demis-o. Despre Anca Alexandrescu se spunea că este omul care o controlează pe Viorica Dăncilă.