La începutul săptămânii, o nouă bombă a explodat în sânul PSD. Președintele filialei Arad, deputatul Dorel Căprar, a fost ridicat de procurorii DNA din sediul partidului, pentru audieri într-o cauză penală ce vizează suspiciuni de săvârșire a unor fapte de corupție, în perioada 2016 – 2019.

Informații suplimentare apărute în dosar arată cât de sus mergea de fapt caracatița corupției. Sume de bani ar fi ajuns, prin intermediul liderilor locali de la Arad, până la miniștrii Bădălău și Cuc. Sursa banilor ar fi fost taxele colectate de la persoanele care voiau să ocupe posturi în cadrul mai multor instituții și companii de stat. Probele adunate de procurori arată, spre exemplu, că posturile de la Direcția Regională Drumuri și Poduri Timișoara, inclusiv cele de lucrători necalificați, erau ocupate contra unor sume de bani numai la recomandarea PSD și că persoanele care erau angajate ca urmare a sprijinului politic erau obligate să plătească o taxă la partid.

Alte nume care apar în stenogramele discuțiilor între inculpați și în declarațiile martorilor sunt fostul premier, Viorica Dăncilă, și fostul președinte PSD, Liviu Dragnea. Aceștia erau percepuți drept susținători ai schemei de corupție și beneficiarii finali ai sumelor colectate ilicit.