Un al doilea român a fost depistat pozitiv cu noul tip de coronavirus, anunță presa japoneză, care citează ministerul nipon al Sănătății.

La bordul vasului japonez de croazieră Diamond Princess se află 17 români, doi turiști și 15 angajați.

Vasul de coazieră Diamond Princess a fost plasat în carantină pe 3 februarie, când a ajuns în Yokohama. Numărul total de turiști și membri ai echipajului trece de 3.700 de persoane. Perioada de carantină s-a încheiat, așa că circa 500 de pasageri și membri ai echipajului navei Diamond Princess sunt debarcați în Japonia, după ce au stat două săptămâni în carantină pe navă. Sunt lăsați să plece cei care nu au avut simptome specifice infectării cu noul coronavirus și care nu au intrat în contact cu bolnavii.

Primul român detectat cu coronavirus se află în spital de aproape o săptămână și starea sa de sănătate este bună. El este supus în continuarea unor teste medicale suplimentare, a anunțat Ministerul român al Afacerilor Externe. Un alt român, dintre ceilalți 17 aflați la bordul navei Westerdam din Cambodgia, a plecat spre casă.

Bărbatul este din Bascov, județul Argeș. Primarul din Bascov, Gheorghe Stancu, a declarat, vineri, că bărbatul are 41 de ani și că nu a mai venit acasă din 2014.

Pe vasul de croazieră Diamond Princess au fost înregistrate 542 de cazuri de infectare cu noul coronavirus.