Europarlamentarul Rovana Plumb tot speră să obțină funcția de comisar European pe Transporturi. Ea și-a achitat împrumutul de 800.000 de lei oferind la schimb două apartamente. Președintele Klaus Iohannis a invitat-o miercuri pe Dăncilă la consultări pentru nominalizarea altei persoane.

Comisia juridică din Parlamentul European se reunește astăzi în ședință extraordinară pentru a discuta cazul Rovanei Plumb, nominalizată pentru postul de comisar european pentru Transporturi. După ce procedura de numire a acesteia a fost suspendată din cauza neregulilor în declarația de avere, situație fără precedent pentru legislativul european.

Rareș Bogdan, europarlamentar PNL, a declarat luni dimineață, că la ora 10:30, Comisia JURI se întrunește din nou pentru a identifica și formula recomandări pentru deblocarea situației în care se află Rovana Plumb. ”Au existat presiuni ca să se întrunească a doua oară Comisia JURI. În mod normal, candidatul respins trebuia retras și se revenea cu o nouă propunere”, a declarat Rareș Bogdan.

În schimb, europarlamentarul Siegfried Mureșan este convins ca JURI o va respinge și a doua oară pe Rovana Plumb. „Între Comisia juridică a Parlamentului European și Rovana Plumb nu a existat de la verdictul de joi și până astăzi nicio comunicare oficială. Comisia juridică a Parlamentului European a votat cu 20 – 0 că Rovana Plumb nu poate fi comisar european și a decis să nu îi mai adreseze întrebări suplimentare în scris și nici să o invite la o a doua audiere deoarece au fost suficiente etape în care putea convinge și nu a convins”, a afirmat Mureșan.