Pe modelul naşei de la Capitalã, Robert Negoita, primarul sectorului 3 face achiziţii bizare la preţ dublu. Printr-o firmã a primãriei, care administreazã imobile, Negoiţã cumpãrã instalaţii şi echipamente specifice parcurilor de distracţii.


Edilul Sectorului 3 se crede mare afacerist şi cumpãrã cu bani publici societăți aflate în insolvență sau faliment. După ce și-a tras fabrică de betoane de la Delta ACM, acum primarul dorește să cumpere echipamentele și mașinuţe” destinate parcurilor de distracții.
Societatea primăriei, SC Administrare Active 3 SRL, are obiect de activitate administrarea pe bază de comision a imobilelor, dar acum cumpără de la fosta Terra Park, aflată în lichidare, instalațiile de distracție. O ofertã a firmei Interlink a fost de 500 de mii de euro, dar la licitaţie Robert Negoiţã a fost singurul participant, iar preţul a fost de 1,9 milioane de euro plus TVA. Se pare cã oferta englezilor a fost mai aproape de adevãr, Interlink fiind o companie aflată pe piață din 1982. Ea produce aparate și instalații pentru parcurile de distracție din întreaga lume, precum trenuri roller coaster și are fabrici în Marea Britanie și Franța.
Instalațiile au fost inaugurate cu mult fast în 2011, dar nu mai funcționează din 2014. De asemenea, nu se cunoaşte starea tehnică şi nimeni nu poate garanta cum vor funcţiona. Investiția întregului parc Terra Parc care a funcţionat înl Drumul Taberei a fost avansată la acel moment în jurul cifrei de 25 milioane de euro.
Parcul a fost construit pe baza studiului de fezabilitate întocmit de compania Baustudio Architecs, lider mondial cu peste 20 de proiecte implementate, dar, în realitate, estimările și calculele preconizate de acest studiu s-au dovedit, conform documentelor, a fi total eronate, numărul de vizitatori estimat, numărul de zile de activitate și perioada de recuperare a investiției fiind total eronate.
Investitorii au poziționat parcul între cele două mari mall-uri din sectorul 6, Plaza și AFI, mizând astfel pe un aflux de vizitatori din cele două direcții, dar au ajuns repede la concluzia ca atracțiile din parc nu sunt suficient de convingătoare, astfel că încasările au fost cu mult sub plan.
Parcul plătea o chirie substanțială pentru terenul ocupat, de 170.000 euro lunar.