Suspendat din PSD pentru 6 luni, primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, i-a cerut Vioricăi Dăncilă să demisioneze din funcția de premier. „Viorica Vasilica, acasă!”, a scris Negoiță pe Facebook.

„Viorica Vasilica, acasă! Oare câți oameni trebuie să îți spună că sunt probleme în felul în care guvernezi? Oare câți parteneri trebuie să te părăsească? Oare câți români trebuie să își exprime nemulțumirea și neîncrederea în modul în care se conduce Guvernul, pentru că actualul Executiv, în frunte cu șefa sa, Viorica Vasilica Dăncilă, și tot ‘corul Bisericii’ (susținătorii dânsei), să plece acasă? Mă bucură decizia celor de la ALDE. Fiindcă e un semnal către normalitate. O normalitate pe care ne-o dorim cu toții, românii, și un semn clar că direcția în care merge Guvernul acesta de incompetenți este greșită și că trebuie să lase, URGENT, locul altora, care chiar pot să guverneze țara. Viorica Vasilica, acasă!”, a scris Robert Negoiță pe Facebook.

Negoiță a fost suspendat în luna iulie, pentru șase luni din PSD pentru criticile la adresa lui Dăncilă.

Forurile de conducere ale ALDE au decis luni ieșirea de la guvernare, urmând ca miniștrii susținuți de acest partid să își dea demisia în prima ședință de guvern, au informat surse politice.

Liderul ALDE, Călin Popescu -Tăriceanu, s-a retras din cursa pentru alegerile prezidențiale pentru că social-democrații, care l-ar fi votat în cazul unui candidat unic al PSD-ALDE nu au mai vrut asta.

Tăriceanu va demisiona din funcția de șef al Senatului, iar parlamentarii ALDE s-au arătat dispuși să voteze o moțiune de cenzură a Opoziției.

ALDE și PRO România se aliază electoral pentru prezidentiale, ALDE fiind dispus să îl susțină logistic pe candidatul independent Mircea Diaconu în cursa pentru Palatul Cotroceni.