Suspendat din PSD pentru 6 luni, Robert Negoiță, primarul Sectorului 3, lansează un atac la adresa Guvernului și a premierului Viorica Dăncilă. El spune că rectificarea bugetară este ”o pomană” dată de Guvern pentru a-și asigura voturile la moțiunea de cenzură și arată că multe primării de mari orașe din România riscă să intre în colaps la iarnă, din cauza subfinanțării de la Guvern.

”Eu sunt o persoană optimistă și aș fi zis că trece moțiunea, dar mă apucă dezamăgirea când văd că liderii opoziției nici nu-și dorsc și nici nu-s în stare să coaguleze o majoritate în paralel, ceea ce este un semn foarte prost pentru România. Să dea bunul Dumnezeu ca joi liderii opoziției să demonstreze că-s capabili să facă ceva”, a spus Robert Negoiță.

”Din ce am înțeles eu, aceste fonduri nu au nicio legătură cu Bucureștiul, nu este eligibil la aceste fonduri de 1,4 miliarde de lei. Consider că este în neregulă treaba asta, de ce este exclus Bucureștiul, de ce este discriminarea asta? Sunt probleme grave și în București. Că vine Guvernul să mai dea câte o chestie de genul ăsta nu poți să spui că e greșit. Eu nu sunt de acord cu abordarea de principiu a Guvernului, care sărăcește administrația locală - niciun guvern nu și-a permis să distrugă administrația locală cum a făcut-o actualul guvern - și după aia vii cu pomană. Abordarea este incorectă. Dă predictibilitate administrației locale, conform Constituției, dă-i autonomie financiară, astfel încât să n-aibă nevoie de pomeni de la guvern! Bugetul național nu e pentru a-l împărți pe criterii politice, ci pe principii transparente, nu la cheremul unui ministru sau al prim-ministrului sau al Cancelariei prim-ministrului. Faptul că dă bani administrației locale e lăudabil. Felul în care o face este condamnabil (...) Administrația publică locală din România este cea mai subfinanțată din Europa și este cu atât mai grav cu cât 70% din serviciile publice sunt furnizate de administrația locală. Primim undeva la 15% din bugetul național, în condițiile în care în Europa și Statele Unite, administrația locală primește între 30% și 60% din buget. Vine iarna, o să avem orașe în care primăriile vor intra în colaps, din cauza subfinanțării, pentru că le-a tăiat Guvernul bani. Și Primăria Generală a fost văduvită de sume mari, i s-a tăiat bugetul într-un mod inadmisbibil și, printre altele, domeniul termoficării cu siguranță că a avut de suferit. Să sperăm că nu va avea incidente grave la iarnă”, a mai spus Negoiță.