Prima zi după cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale vine cu vești bune nu doar pentru susținătorii președintelui Klaus Iohannis, ci și pentru toți românii care plătesc rate sau chirii în moneda europeană.

După o perioadă de cădere liberă, leul s-a apreciat astăzi ușor în raport cu euro, BNR stabilind un curs de 4,7722 lei pentru un euro, față de minimul istoric înregistrat în săptămâna precedentă, atunci când Banca Națională a afișat un curs de 4,78 lei pentru un euro.

Specialiștii pun fluctuația cursului valutar pe seama instabilității înregistrate pe scena politică românească în această toamnă. Scăderea leului a început odată cu demiterea prin moțiune de cenzură a Guvernului Dăncilă, iar instalarea unui nou Guvern la Palatul Victoria și cele două tururi de alegeri prezidențiale au accentuat lipsa de stabilitate a monedei naționale.Odată cu instalarea noului Guvern și preluarea unui nou mandat la Cotroceni de către Klaus Iohannis, se așteaptă ca moneda națională să continue pe trendul ascendent.