A lăsat scandalurile cu membrii Guvernului şi face noi promisiuni. Primăriṭa Capitalei anunṭă achiziṭii de autobuze pe bani europeni şi soluṭia magică de reducere a traficului: “Lăsaṭi acasă maşinile” sau mai bine mergeṭi pe jos. Pentru că nu are alte idei de investiṭii în proiecte de anvergură, Firea a trecut la cumpărături.

230 de milioane de euro va cheltui Primăria Capitalei pentru cumpărarea de autobuze. Banii ar veni din surse europene. Revoluṭia în trafic însă nu se va putea produce dacă bucureştenii nu vor renunṭa “măcar câteva zile ore pe săptămână” la maşinile personale. Am reuşit să semnăm încă 11 contracte, cu finanţare europeană, pe Programul Operaţional Regional, în valoare de 230 de milioane de euro, din care finanţare nerambursabilă de aproape 180 de milioane de euro, într-o perioadă în care toate autorităţile publice locale se plâng şi afirmă că bugetele sunt insuficiente, este o mare reuşită că împreună cu specialiştii de la Ministerul Dezvoltării Regionale am reuşit să semnăm aceste contracte, a declarat cu mândrie Gabriela Firea, într-o conferinţă de presă la care a participat şi vicepremierul Daniel Suciu, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. Potrivit edilului, vor fi cumpărate 80 de tramvaie, 100 de autobuze electrice, se va moderniza o linie de tramvai. Firea se laudă cu alte 100 de milioane de euro pe care le va cheltui pe 130 de autobuze hibrid şi 100 de troleibuze.

Cu toate aceste promisiuni, revoluṭia în trafic nu se va putea face dacă bucureştenii nu vor renunṭa la maşinile personale şi se vor deplasa cu mijloacele de transport în comun moderne şi civilizate. Pentru că ea nu e bucureşteancă, îndemnul nu i se potriveşte lui Firea. Ne dorim ca bucureştenii, precum şi turiştii, care vin în Capitală, să abandoneze, dacă nu permanent, măcar câteva zile pe săptămână autoturismul personal şi să folosească transportul în comun, dar acesta să fie modern şi nepoluant şi să vină repede în staţie, spune Gabriela Firea.