Începând de astăzi, pe site-ul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), pot fi accesate hărţi interactive care prezintă situaţia drumurilor naţionale şi sectoarele cu risc de înzăpezire.

Harta poate fi consultată aici.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Transporturilor hărţile au fost dezvoltate de Centrul De Studii Tehnice, Rutiere si Informatice în cadrul unui proiect pilot care va fi finalizat prin lansarea unor aplicaţii pentru dispozitivele mobile,.

Harta sectoarelor cu risc de înzăpezire este disponibilă pe site-ul CNAIR și este actualizată în timp real.„Am văzut că lucrurile au început să se mişte şi la Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere şi să fie promovate, şi aici, noile tehnologii. Astfel hărţile interactive propuse de către cei de la CNAIR vin în sprijinul tuturor celor care tranzitează infrastructura rutieră naţională. Prin ele vor fi furnizate informaţii pe care multe dintre aplicaţiile existente nu le deţin, informaţii corecte, care vin direct de la sursă. Chiar dacă este un proiect pilot, managementul companiei a prezentat un calendar rapid de implementare şi dezvoltare. Practic, în viitorul apropiat, va fi lansată şi aplicaţia destinată dispozitivelor mobile, valabilă atât pentru utilizatorii de Android cât şi pentru cei de IOS. Este un prim pas pe care ei îl fac pentru a deveni ceea ce trebuia să fie de la început: o companie în serviciul cetăţenilor. Iniţiativele de acest fel trebuie continuate, în noua eră a tehnologiei.” a spus ministrul Transporturilor, Lucian Bode.