Violeta Alexandru, Ministrul Muncii și Protecției Sociale, anunță că nouă organigramă a ministerului pe care îl conduce va avea cu 101 posturi mai puțin, de la 424 la 323 de posturi.

"Am ajuns, după săptămâni de dezbateri interne și externe, la varianta de mai jos a organigramei. A mai fost în consultare, dar o arăt din nou public pentru că orice reacție bazată pe argumente este binevenită! În curând îmi voi asuma decizia pe marginea noii organigrame.

Da, propun reducerea numărului de posturi, scăderea numărului directorilor generali, acest lucru având-căci nu se poate altfel, consecința scăderii veniturilor, ajungându-se la o treaptă ierarhică cu un nivel de salarizare mai mic.

Exclud din discuție completările la salarii prin fonduri europene pe bază proiectelor. Propun comasarea unor structuri, repartizarea mai bună a resurselor umane. De la 424 posturi, această propunere de organigramă are 323 posturi. Urmează instituțiile din coordonare", a scris ministrul Muncii pe Facebook.

Violeta Alexandru mai susține că noua schemă de funcționare a fost întocmită după criterii obiective, în scopul eficientizării și transparentizării instituției și cheltuirii justificate a banului public.

"Deși nu am avut întotdeauna o atmosferă favorabilă la începutul preluării mandatului în minister-stil de lucru diferit, știu!-după o viață muncită în medii de toate felurile, am capacitatea de a fi obiectivă în luarea deciziilor. Obiectivitatea generează și neplăceri, nu poate fi plăcută de toți cei vizați. Da, o afirm răspicat, la momentul nominalizării mele am spus că voi face treabă.

În felul meu, incomod pentru cei care s-au obișnuit să nu facă eforturi în poziții publice și să creeze aparentă că se muncește, fără nicio preocupare pentru eficientă. Îmi asum această opțiune de a genera schimbare.

Cred că românii nu mai vor să vadă un om care trece degeaba prin poziții publice. În orice poziție ar fi acela. Ministerul Muncii trebuie să lucreze eficient și transparent. Banii publici pentru sistemul public trebuie cheltuiți cu eficiență. Cei care #muncesc nu mai trebuie să simtă că au ajuns bătaia de joc a celor care nu muncesc dar beneficiază doar de susținere politică", a mai scris Violeta Alexandru pe Facebook.