Guvernul a venit marţi cu o serie de reglementări privind folosirea trotinetelor electrice. Acestea vor putea circula cu o viteză de maxim 25 km/h, iar vârsta minimă pe care trebuie să o aibă cei care le utilizează este de 14 ani.

Adolescenţii care au între 14 și 16 ani sunt obligați să poarte cască de protecţie.

Vehiculele vor putea fi folosite pe pistele pentru biciclete şi pe sectoarele de drum unde viteza maximă admisă este de 50 de kilometri pe oră.

Noile reglementări aduse de Guvern vin în urma sesizărilor făcute de pietoni, şoferi sau chiar a conducătorilor de trotinete. De-a lungul timpului au fost numeroase incidente în care au fost implicate persoane ce foloseau trotinetele electrice.

Trotinetele electrice au devenit, în ultimii ani, extrem de populare, în special printre tineri. Atunci când este vremea frumoasă, mulţi aleg acest mijloc de transport pentru a evita aglomeraţia şi traficul din marile oraşe. În plus, vehiculele au fost rapid îmbrăţişate de către iubitorii de natură, deoarece nu merg pe bază de combustibili şi, drept urmare, nu reprezintă o sursă de poluare a aerului.