Ȋn Republica Moldova, miercuri, au fost ȋnregistrate 478 de noi ȋmbolnăviri COVID-19, un număr record ȋn doar 24 de ore. Țara vecină are o populație de sub 4 milioane de locuitori.

Situația epidemiei de coronavirus din Republica Moldova se înrăutățește, după ce autoritățile au relaxat deja restricțiile pentru populație.

Procentul noilor infectări este din ce ȋn ce ȋn mai mare, ieri fiind confirmate 478 de cazuri, după ce au fost făcute numai 1.943 de teste. În plus, dintre aceste persoane confirmate pozitiv, 37 sunt cadre medicale, potrivit agora.md.

Bilanțul total urcă astfel la 12.732 de cazuri în Republica Moldova. Numărul deceselor a ajuns la 433, iar 7.077 de persoane s-au vindecat.

Spre comparație, până pe 17 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 22.760 de cazuri de persoane infectate cu noul coronvirus. Și în România s-a înregistrat miercuri cea mai mare creștere din ultimele 6 săptămâni, dar a fost vorba despre 345 de cazuri noi în 24 de ore, după efectuare a 11.715 de teste. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 16.117 au fost declarate vindecate și externate, iar 1.451 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

Și într-o altă țară vecină României, Ucraina, în ultimele şapte zile au fost confirmate 4.835 de noi contaminări, cel mai ridicat bilanţ de la începutul epidemiei. Ca urmare, guvernul de la Kiev a prelungit miercuri până pe 31 iulie izolarea („carantina adaptivă”) impusă pentru a frâna răspândirea noului coronavirus. Însăși soţia preşedintelui ucrainean, Olena Zelenska, a fost spitalizată după ce s-a infectat cu coronavirus, dar starea ei este stabilă, a comunicat marţi preşedinţia de la Kiev.