Nicolae Moga, copie fidelă a lui Dragnea, este ministrul cu cel mai scurt mandat la Interne. Până acum, cel mai scurt mandat a fost deținut de Liviu Dragnea, care a rezistat circa 2 săptămâni, între 20 ianuarie și 2 februarie 2009 în timpul Guvernului Boc. Dragnea a motivate official faptul că bugetul instituţiei era mult prea mic pentru obiectivele pe care şi le propusese. De fapt, el și-a dat seama că nu va face față interlopilor din România.

Nicolae Moga și-a anunțat demisia din funcție, marți, la șase zile de la numirea în funcția de ministru al Administrației și Internelor, în urma uciderii celor două adolescente din Olt, caz care a scos la iveală ineficiența autorităților. El a luat această decizie după ce Viorica Dăncilă a cerut demisiile celor implicați în crimele de la Caracal.

„În urma unei discuții pe care am avut-o cu premierul, am decis să mă retrag din funcția de ministru de Interne. Retragerea din această demnitate trebuie văzută ca un nou început pentru minister. Toate aceste cercetări vor continua. Am încredere în oamenii onești și profesioniști din minister. Îi mulțumesc doamne premier pentru încredere și trebuie ca astfel de evenimente să nu mai fie posibile pe viitor”, a spus Nicolae Moga.

Nicolae Moga era în funcția de ministru al Afacerilor Interne de 6 zile.